Blogger Widgets

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

"Ένας αιώνας μουρμούρα"

Θερμά  συγχαρητήρια


σε όλους τους μαθητές της Β’ τάξης Γενικού Λυκείου Στυλίδας που συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση «Ένας αιώνας μουρμούρα». Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί αυτή την υπέροχη κωμωδία. Με κάνατε υπερήφανη. Το σχολείο δεν πρέπει να παρέχει μόνο γνώσεις, αλλά και ευκαιρίες για τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Κάνουμε θέατρο για να γίνουμε καλύτεροι.  Θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι και πλουσιότεροι από την χθεσινή μας εμπειρία.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ τον ταλαντούχο Χρήστο Αποστόλου μαθητή, πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη και καταπληκτικό συνεργάτη μου.
Επίσης, ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν για το ανέβασμα του έργου μαθητές, γονείς, το Διευθυντή του ΓΕΛ Στυλίδας, κ. Γ. Καραλάιο, την υπέροχη συνάδελφο που «φώτισε» τη σκηνή μας, κ. Ε. Μανοπούλου, τον κ. Κ. Βουρλιώτη για την τεχνική υποστήριξη καθώς και τις μαθήτριες Κ. Καμάρα της Β’ Λυκείου και την Ε. Αποστόλου, μαθήτρια του Γυμνασίου Στυλίδας, την καθηγήτρια Καλλιτεχνικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς Πάρου για την εξαιρετική αφίσα και βέβαια το Δήμο Στυλίδας, το Δήμαρχο Στυλίδας, κ. Απόστολο Γκλέτσο και τον Αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας, κ. Κ. Χριστοδούλου που στήριξαν την προσπάθειά μας και μας διέθεσαν τη σκηνή του ΟΣΚ.

Τζίνα Ζαζά

δείτε φωτογραφίες και video από την παράσταση
http://stilida.com/politistika/enas-aiwnas-mourmoura-apo-ma8ites-b-lykeiou-stylidas-video-photo/



«Το  θέατρο είναι η διάγνωση της περιπέτειας της ανθρώπινης συνείδησης. Ο θεατής δεν μπορεί να δει το πρόβλημά του και ο συγγραφέας τού το παραδίδει σε μορφή που να μπορεί να δει τι του συμβαίνει και γιατί. Το θέατρο μπορεί να αναπαριστά κάτι και αυτό να συγκλονίσει περισσότερο απ’ όσο κι όταν το ίδιο το γεγονός συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Αυτή είναι η μαγεία του θεάτρου. Καμιά μορφή δραματουργικής τέχνης δεν μπορεί να συγκριθεί με το μεγαλοφυές "ψεύδος" παράσταση που είναι η θεατρική παράσταση η οποία με τόσο λιτά μέσα σε μια σκηνή κάποιων δεκάδων και τετραγωνικών μέτρων μόνο αναπαριστά τη ζωή μας και την πραγματικότητα πολύ πιο καθαρά και ισχυρά απ όσο στην ίδια την πραγματικότητα».
Ιάκωβος Καμπανέλλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου