Blogger Widgets

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

STOP BULLYING!!!

6η Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα ενάντια κατά του  Σχολικού Εκφοβισμού


Ο Σχολικός εκφοβισμός, που δυστυχώς λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και στην χώρα μας, είναι ένα τραγικό φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί που του ασκούν Bullying, σε κάθε παιδί που το παρατηρεί και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει αλλά ακόμα και σε κάθε παιδί που ασκεί.
Για μία ακόμα χρονιά λοιπόν, υπό το συντονισμό του YouSmile, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει σειρά δράσεων με πρωταγωνιστές τα Παιδιά ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying). Οι ίδιοι οι μαθητές θα κινητοποιήσουν τους συμμαθητές τους, τους καθηγητές και τους γονείς τους να μην μένουν αμέτοχοι στο φαινόμενο.    
Όλες οι ενέργειες θα αναρτώνται στο milatora.gr και θα προβάλλονται από τα Social Media του YouSmile Facebook, Youtube, Instagram, Twitter



Μαθητές παρεμβαίνουν σε ένα περιστατικό Bullying
Μαθητές επισκέπτονται την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», συμμετέχουν σε παρέμβαση Ψυχολόγου μας και αναλαμβάνουν να μιλήσουν τα ίδια και να κάνουν «συμβουλευτική» στους ήρωες της κοινωνικής ιστορίας που άκουσαν. Συγκροτούν ομάδες και η κάθε μία απευθύνεται στο παιδί που εκφοβίζεται, εκφοβίζει και παρατηρεί.
Η δράση ολοκληρώνεται με τα παιδιά να στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους εμπλεκόμενους της ιστορίας μέσω της δημιουργίας εικαστικών, videos κ.λ.π.
 Μοιράσου και εσύ τη φωνή ενός παιδιού που έχει δεχτεί Bullying:
Η φωνή ενός παιδιού που δέχεται Bullying πρέπει να ακουστεί. Οι μαθητές-Εθελοντές τουYouSmile δημιούργησαν ένα βίντεο όπου μοιράζονται την φωνή του και καλούν κι εσάς να συμμετέχετε στην δράση τους. 
Κατέβασε το video του παιδιού που έχει δεχτεί Bullying από εδώ http://bit.ly/1TjOv4g ή εδώhttp://bit.ly/1QRekbq στο κινητό σου.
Παίξε το video έχοντας το κινητό σου στο στόμα σου και βιντεοσκόπησε τον εαυτό σου όπως κάνουν τα παιδιά σε αυτό το video https://youtu.be/tERoD4Q6z7o 
Ανέβασε το στα Social media σου με τα hashtag #ΜίλαΤώρα #StopBullying www.milatora.gr
Η πρωτότυπη ιδέα προέρχεται από την CHI και την καμπάνια της Free Our Voices. Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ
Πανελλαδική συμμετοχή μαθητών
Με το κεντρικό μας σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ σχολεία από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν και θα δημιουργήσουν με το δικό τους  μοναδικό τρόπο το μήνυμα. Οι ενέργειες θα προβληθούν από τα Ψηφιακά Μέσα του Οργανισμού.  
Παράλληλα στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν Πανελλαδικά (όπως γίνεται και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου) Διαδραστικές Παρεμβάσεις στους μαθητές με βάση μία Κοινωνική Ιστορία ενός Παιδιού που του ασκούν Bullying, από Ψυχολόγους του Οργανισμού μας
Η Meredith O’ Connor στα σχολεία ενάντια στο Bullying
Επίσκεψη της Αμερικανίδας ερμηνεύτριας Meredith O’ Connor από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί σχολεία, και θα αφηγηθεί στους μαθητές τα δικά της βιώματα από το Bullying pου δεχόταν ως μαθήτρια και πως κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει η αναγνωρισμένη τραγουδίστρια που είναι τώρα. Όλοι μαζί θα ερμηνεύσουν το τραγούδι της «The Game» που είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που δέχονται Bullying.
 πηγή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου