Blogger Widgets

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

on line εκπαιδευτικά λογισμικά για δημοτικά σχολεία



W-i-book
Δημιουργήστε το δικό σας βιβλίο με κείμενο και γραφικά, εισάγοντας έτοιμες εικόνες. Δημιουργήστε γραφικά στο περιβάλλον συγγραφής του βιβλίου σας. Το w-i-book είναι ένα εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού βιβλίου. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους βιβλίο με κείμενο και εικόνες, εισάγοντας έτοιμα γραφικά ή κινούμενες εικόνες - βίντεο. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν στο περιβάλλον συγγραφής και να επεξεργαστούν τα κείμενα τους. Το λογισμικό είναι στο «σύννεφο» και οι μαθητές έχουν πρόσβαση με τον κωδικό τους από παντού. 
Βιβλιοθήκη w-i-book
Εδώ μπορείτε να δείτε τα προσωπικά βιβλία που έχουν δημιουργήσει οι χρήστες του W-I- Book. Τα βιβλία σας είναι ορατά εδώ μόνο εάν έχετε επιλέξει «δημοσίευση» στο περιβάλλον δημιουργίας του W-I – Book. Όλα τα βιβλία που δημοσιεύονται ελέγχονται από το ΝΟUS για ορθή χρήση του λογισμικού. Καλή ανάγνωση! Στα σχολεία παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης ανά τάξη. 
Your-i-book
Δημιουργία προσαρμοστικού βιβλίου. Εισάγετε PDF και αυτόματα δημιουργείται το ψηφιακό σας βιβλίο με προσαρμοσμένες “έξυπνες δυνατότητες” στις εκπαιδευτικές ανάγκες του καθένα.
Nousforum
Φόρουμ πληροφοριών για μεγάλους και παιδιά. 
Mentafish
Παχνίδι προσοχής για παιδιά. Πιάστε τα ψάρια με την σωστή σειρά.
idatabase
Βάση δεδομένων για Δασκάλους με διάφορα λογισμικά ειδικής και γενικής αγωγής. 
Change Thessaloniki
Πετάξτε στα σκουπίδια στοιχεία της πόλης που δεν σας αρέσουν και τοποθετείστε στην θέση τους στοιχεία που επιθυμείτε. (δέντρα, πάρκα, ανεμογεννήτριες, Λούνα Παρκ, μονοκατοικίες κλπ.). Σύρτε τα κτίρια που δεν θέλετε στον κάδο ανακύκλωσης, για να αφαιρεθούν από την πόλη της Θεσσαλονίκης.Βάλτε γρασίδι, αμμουδιά, νερό, χώμα, σχεδιάστε λίμνες ή ποτάμια η οτιδήποτε άλλο θέλετε. Μπορείτε αφού δημιουργήσετε την πόλη σας να την αποθηκεύσετε σε μορφή εικόνας.
SunnyBook
Δημιουργία προσαρμοστικού βιβλίου. Εισάγετε PDF και αυτόματα δημιουργείται το ψηφιακό σας βιβλίο με προσαρμοσμένες “έξυπνες δυνατότητες” στις εκπαιδευτικές ανάγκες του καθένα.
Δημοσιευμένα SunnyBook ανά τάξη
Πρόκειται για λογισμικό που αφορά στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με προσαρμοσμένες “έξυπνες δυνατότητες” στις εκπαιδευτικές ανάγκες του καθένα. Εσείς εισάγετε οποιοδήποτε βιβλίο ή κείμενο με εικόνες θέλετε σε μορφή PDF και αυτό μετατρέπεται σε ψηφιακό βιβλίο.
Ζωγραφική & Πινακοθήκη
Πρόκειται για λογισμικό που αφορά στη δημιουργία πινάκων και την δημοσίευση τους.
Θεματικός Χάρτης
Δημιουργία θεματικού χάρτη όπου οι χρήστες εισάγουν πληροφορίες (εικόνα και κείμενο) σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν, δημιουργώντας έτσι έναν διαδραστικό χάρτη.
Noe
Παιχνίδι ερωτήσεων για διάφορα θεματικά πεδία. Ο κεντρικός ήρωας (ο Νώε) τρέχει σε μια διαδρομή (εμείς τον κινούμε με βελάκια) και συναντά εμπόδια. Για να τα ξεπεράσει πρέπει κάθε φορά να απαντήσει σωστά σε κάποια ερώτηση.
Brainsponge
Τεστ γνώσεων για διάφορα θεματικά πεδία. Κερδίζει όποιος απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις στο λιγότερο χρόνο! Ανά 10 σωστές απαντήσεις κερδίζετε ένα brainsponge! Στόχος σας το χρυσό. Καλή διασκέδαση!
Εφημερίδα
Δημιουργήστε την δικιά σας εφημερίδα και δημοσιεύστε την. Επιλέξτε πρότυπο διαρρύθμισης της εφημερίδας σας, περάστε εύκολα κείμενο και εικόνες. Μπορείτε να προσθέσετε όσες σελίδες θέλετε στην εφημερίδα σας ή να τις αφαιρέσετε, να ανεβάσετε εικόνες από τον υπολογιστή σας, να επιλέξετε με ποιον τρόπο θα παρουσιάζεται η εφημερίδα σας και να την κοινοποιήσετε. 
Δημοσιευμένες εφημερίδες
Οι εφημερίδες που έχουν δημοσιευτεί από τους χρήστες. Οι εφημερίδες είναι ορατές εδώ μόνο εάν έχετε επιλέξει «δημοσίευση» στο περιβάλλον δημιουργίας τους. Μπορείτε εύκολα να βρείτε την εφημερίδα που θέλετε κάνοντας αναζήτηση ανάλογα με το θέμα, την κατηγορία που ανήκει ή το συγγραφέα. Όλες οι εφημερίδες που δημοσιεύονται ελέγχονται από το ΝΟUS για ορθή χρήση του λογισμικού. Καλά νέα! Στα σχολεία παρέχεται η δυνατότητα δημοσίευσης ανά τάξη. 
Supernums
Παιχνίδι αριθμών. Επιλέξτε αριθμητική πράξη και βαθμό δυσκολίας. Έπειτα πρέπει να επιλέξετε το σωστό κουβούκλιο της ρόδας του Λούνα παρκ με το σωστό αποτέλεσμα για να κερδίσετε.
createPark
Πετάξτε στα σκουπίδια στοιχεία του πάρκου που δεν σας αρέσουν και τοποθετείστε στην θέση τους στοιχεία που επιθυμείτε.
icard
Δημιουργείστε πολύ εύκολα ηλεκτρονικές ψηφιακές κάρτες,επιλέγοντας εικόνα,ζωγραφίζοντας και εισάγοντας κείμενο.
Ανακοινώσεις και πηγές
Ανακοινώσεις σχετικά με την εκπαιδευτική τεχνολογία και πήγες ψηφιακού υλικού.
Προσωπικό ημερολόγιο
Οργανώστε τη μέρα σας. Στο ημερολόγιο του ΝOUS μπορείτε να οργανώσετε τη μέρα σας.
Μyca
Πρόγραμμα για την δημιουργία cartoon. To πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη έτσι ώστε να μπορούν χωρίς καμία εκπαίδευση να το χρησιμοποιούν οι μαθητές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου