Blogger Widgets

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Σύμμεικτα της Νεοελληνικής Φιλολογίας


Αναλυτικά περιεχόμενα των συμμείκτων τόμων της Νεοελληνικής Φιλολογίας σε βάση δεδομένων: ένα πολύτιμο εργαλείο για τους νεοελληνιστές στις Ψηφίδες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (http://www.greek-language.gr/digitalResources/index.html)
Αναρτήθηκε στο περιβάλλον των «Ψηφίδων» και είναι ελεύθερο σε χρήση για τους ερευνητές, φοιτητές και διδάσκοντες της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Φιλολογίας.
Σύμμεικτα της Νεοελληνικής Φιλολογίας http://georgakas.lit.auth.gr/simikta/
Στην αναλυτική βιβλιογραφία των «Συμμείκτων Νεοελληνικής Φιλολογίας» καταγράφονται τα εκδοτικά στοιχεία και τα περιεχόμενα των σύμμεικτων τόμων της νεοελληνικής φιλολογίας που δημοσιεύτηκαν από το 1926 και μετά: περισσότεροι από 700 τόμοι (πρακτικά συνεδρίων και αφιερωματικές εκδόσεις σε θέματα ή και πρόσωπα), με 20.500 άρθρα συνταγμένα από 7.400 συγγραφείς. Η βιβλιογραφική αυτή βάση, ανανεώνεται διαρκώς με τις τρέχουσες εκδόσεις. Συμπεριλαμβάνει και υλικό που δημοσιεύτηκε σε οπτικούς δίσκους/CD και παρέχει την ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) βιβλίων ή άρθρων που το κείμενό τους είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στο Διαδίκτυο. Υπάρχει η δυνατότητα απλής και σύνθετης αναζήτησης, κατά συγγραφέα, τίτλο (βιβλίου ή άρθρου) και θέμα, καθώς και αλφαβητική τους ευρετηρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου