Blogger Widgets

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Διαγωνισμός ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Εκπαιδευτικές γέφυρες 2016-17



Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα - Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας συνδιοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό με θέμα: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες».
Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.
Το πρόγραμμα - διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 και λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.
Τον Μάρτιο 2017 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι καλύτερες μαθητικές δημιουργίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Πούλιο Ιωάννη, Εκπαιδευτικό και Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Σερρών, στο τηλέφωνο: 23210-47515 και στο email : serreschools@gmail.com , ο οποίος είναι σχεδιαστής του προγράμματος-διαγωνισμού. Τα σχολεία που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα απλό email στο serreschools@gmail.com ως τις 10 Νοεμβρίου 2016.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου