Blogger Widgets

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

The Museum of the World, ένα διαδραστικό εργαλείο για το μάθημα της Ιστορίας


Το Museum of The World είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στο Βρετανικό Μουσείο και το Ινστιτούτο Πολιτισμού της Google. Αποτελεί μια εξαιρετική διαδραστική χρονική γραμμή που επιτρέπει τη πλοήγηση στην ανθρώπινη ιστορία μέσα από τα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου.
Πως λειτουργεί
Ακολουθώντας τον σύνδεσμο  εισέρχεστε στη διαδικτυακή ιστορική γραμμή όπου εκτείνεται από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα. Η γραμμή είναι χωρισμένη σε πέντε λωρίδες, μία για κάθε ήπειρο. Πάνω σε κάθε λωρίδα, κουκκίδες διαφόρων χρωμάτων σηματοδοτούν την ύπαρξη κάποιου εκθέματος.
Μπορείτε να πλοηγείτε στην ιστορική γραμμή με τα βέλη ή σκρολάροντας με το ποντίκι σας πάνω-κάτω. Επιλέγοντας κάποια κουκκίδα, εμφανίζεται ένα ένθετο με πληροφορίες, εικόνες και ηχογραφημένη αφήγηση από τους ξεναγούς τους Βρετανικού Μουσείου. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αναζήτησης κάποιου εκθέματος βάσει συγκεκριμένων φίλτρων στο δεξί τμήμα της οθόνης όπως: τέχνη, θρησκεία, εμπόριο, πολεμικές συρράξεις κ.α.
Η σημαντικότερη όμως λειτουργία της διαδραστικής αυτής ιστορικής γραμμής είναι η δυνατότητα σύνδεσης του εκάστοτε εκθέματος με άλλα διαφορετικών χρονικών περιόδων και ηπείρων. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές ανακαλύπτουν κρυμμένους κρίκους ανάμεσα στην παγκόσμια Ιστορία και αντιλαμβάνονται τις επιρροές ανάμεσα σε πολιτισμούς στο βάθος του χρόνου.

πηγή : http://edtech.gr/museum-of-the-world/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου