Blogger Widgets

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

12η Φεβρουαρίου : Παγκόσμια ημέρα της Ερυθράς Χειρός


Η 12η Φεβρουαρίου έχει κηρυχθεί παγκοσμίως ως η ημέρα της Ερυθράς Χειρός ή Ημέρα του Κόκκινου Χεριού. Η Ημέρα της Ερυθράς Χειρός καθιερώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2002, όταν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Παιδιών στις Ένοπλες Συγκρούσεις. Στόχος είναι να θυμίσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου για τα παιδιά που στρατεύονται παρά τη θέλησή τους σε πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις.
Ο οργανισμός Child Soldiers International – γνωστός ως Coalition to Stop the use of Child Soldiers (Συνασπισμός για τη μη χρησιμοποίηση Παιδιών ως Στρατιωτών) – ιδρύθηκε το 1998 από ένα συνασπισμό από τις κορυφαίες ανθρωπιστικές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Amnesty International, Defence for Children International, Human Rights Watch, International Federation Terre des Hommes, International Save the Children Alliance, Jesuit Refugee Service, the Quaker United Nations Office – Geneva, and World Vision International.Υπάρχει πρόοδος στη μείωση του αριθμού στρατολόγησης παιδιών μετά την κατοχύρωση της 12ης Φεβρουαρίου, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά-στρατιώτες στον κόσμο.
Παραδείγματα εκτεταμένης στρατολόγησης παιδιών παρατηρούνται κυρίως σε χώρες της Αφρικής (Κονγκό, Ρουάντα, Ουγκάντα, Σουδάν, Ακτή Ελεφαντοστού), αλλά και στις Φιλιππίνες, τη Μυανμάρ (Βιρμανία) και την Κολομβία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 300.000, το ένα τρίτο των οποίων είναι κορίτσια.
Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η κακοποίηση των παιδιών μέσω της εκστρατεία του κόκκινου χεριού μέσω της redhandday (παγκόσμια πρωτοβουλία για να σταματήσει η χρήση των παιδιών ως στρατιωτών). Για τη διαμαρτυρία εναντίον αυτής της κακοποίησης έχουν συλλεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες εκτυπώσεις κόκκινου χεριού από πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.




πηγή φωτογραφίας : http://roadstory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου